Allmänt

Julklappar till dig och kaninen

2012-12-07 15:57 #0 av: [Nalle-]

Nu är julen äntligen på väg! Men det är säkert fler än jag som funderat på vad man ska ge sin kaninvän i julklapp. Här kan ni läsa om olika julklappstips både till kanin och till ägare.

Att köpa:

Sele
Nya selar är alltid roligt! Gärna med matchande koppel till också, som man kan byta mellan lite som man vill. Tycker det är trevligt att få fundera ut själv vilka färger och mönster som passar till ens egen kanin.
Rabb-it.se säljer till exempel olika typer av selar i en mängd olika färger och mönster.

Rosetter
Ett alternativ om man vill sätta upp luggen på sin teddykanin är att använda sig av en snygg rosett. Perfekt för söta photoshoots är de också!
Hos nomnom.se kan man designa sin egen rosett.

Tunnlar
Något som alla kaniner verkar älska är tunnlar av olika slag, både större att ha ute i hagarna och så kanske mindre att ha i burarna (åtminstone för utekaniner).
En tunnel av den lite större sorten (egentligen för katt) går att hitta på rusta.se.

Aktiveringsboll
En boll som man kan stoppa pellets i är väldigt uppskattat av mina kaniner. Ett bra sätt att ge någon form av aktivering till kaninen i buren!
Dessa finns att köpa på de flesta djuraffärer.

Skålar
En rolig detalj till buren kan vara ett par nya skålar! Kanske matchande till mat och vatten?
På teddytassen.se finns flera skålar att välja bland.

Böcker
Till dig själv kanske du kan unna dig en kaninbok? Det finns inte så väldigt mycket litteratur om just kaniner, men vill man lära dig mer om kaninhoppning kan jag rekommendera Kaninhoppning 2 av Lisbeth Jansson.

Foton
Att beställa hem bilder på sina tussar kan vara en rolig julklapp till sig själv. Antingen kan man beställa bilden på canvastavla och hänga upp på väggen, eller varför inte beställa en mindre variant och köpa en snygg ram till? Ett till tips är att beställa hem en mugg med en bild på sin kanin på, väldigt personligt och kul.
Allt detta, och mycket mer, kan du beställa från fujidirekt.se.

Att göra själv:

Hinder
Teddyraserna är kanske inte de optimala om man vill ta sig långt inom kaninhoppning, men för motion och att göra något roligt tillsammans fungerar det absolut! Då är hinder någonting som är väldigt lätt att bygga själv - ett tips är att fråga släktingar om de har brädbitar som de inte använt sig av.

Godis
Att göra eget godis till kaninen är både enkelt och uppskattat! Antingen kan man torka olika saker i ungen (tex morötter eller bananer) eller så kan man göra egna kakor. Finns mycket roligt att hitta om man söker på internet! Här på tkif finns det till exempel ett recept på kakor som var väldigt uppskattat av mina.

Bur
Kan vara svårt att göra mitt i vintern, men någonting väldigt roligt att ge sina kaniner är en ny bur! Särskilt en stor som kan rymma lite leksaker. Man känner sig också väldigt duktig själv när bygget väl är klart. Här på tkif finns en artikel om hur man kan bygga en egen bur, länk till artikeln finns här.

Julmiddag
Vill man att ens kaniner också ska få njuta av en julmiddag kan man passa på att de dem extra mycket av det de älskar. Frukter av olika slag brukar vara en stor favorit, eller kanske en bit knäckebröd. Tänk på att kaniners magar är känsliga bara, så man får verkligen inte ge för mycket!

Snöbus
Vi med teddykaniner är kanske inte alltid så pigga på att släppa ut våra kaniner i snön, med tanke på all extra pälsvård som kommer med det. Men som en julklapp kanske man en dag kan vara ute extra länge med sin kanin i snön och busa, bygga tunnlar, vara ute extra länge i sele… Bara man är noga med att torka kaninen torr efteråt!

Har ni tips på annat man kan ge sin kanin i julklapp? Eller vet bättre ställen att köpa julklappar på än vad jag skrivit i tråden? Skriv det i en kommentar!

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2012-12-09 22:21 #3 av: [Nalle-]

Ny artikel :)

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2012-12-10 11:12 #4 av: Misuki

Vad mysig artikel! :) Bra jobbat!!

Anmäl
2012-12-10 11:13 #5 av: Misuki

En länk till burbygget kankse skulle behövas? :)

Anmäl
2012-12-10 19:02 #6 av: teddybaby

Bra artikel! Och vilken ljuvlig bild på din sötis när han ligger i knät full med snö, hahaha!

Anmäl
2012-12-10 22:49 #7 av: Clariiz

Ritkigt bra artikel! :)
Själv kommen jag nog bara ge mina havregrynsgröt och varsin liten gran till jul :)

Anmäl
2012-12-11 12:26 #8 av: annaforsgren

ni glömde ett m i länken till rosetterna hihi :)

ska vara www.nomnom.se/shop.html

Jag gör väldigt gära mängder av rosetter till era kaniner i julklapp!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.