Annons:
Etikettallmänt
Läst 15150 ggr
[Nalle-]
9/22/12, 4:25 PM

Teddy och allergi

Teddykaninerna charmar alla - även pälsallergiker. Funderar Du på att skaffa en teddykanin trots allergi? Då kan det vara bra att tänka på ett par saker.

Testa på
Det bästa man kan göra innan man skaffar sig sin teddy är att ta hem en vuxen kanin på prov. Det finns flera uppfödare som lånar ut sina avelshanar på foder under somrarna, så det är bara att höra av sig till uppfödare nära där man bor. Kaninen bör bo hos dig ett par veckor för att man säkert ska kunna se hur man klarar av allergin.

Vuxen kanin
Hur roligt det än är med kaninungar så kan det vara en bra idé med en vuxen teddy i stället. Unga teddykaniner är ofta mer allergiframkallande än äldre, och ungdjur behöver oftast också mer pälsvård.

Var ska kaninen bo?
Det bästa är om du har möjlighet att ha din teddy utomhus, förstås. Har du inte möjlighet till det så bör man tänka på att inte ha kaninen i samma rum där man sover, och vara noggrann med att städa ofta (både buren och runt omkring) och vädra ut när det går. Man kan också köpa en luftrenare som hjälper till att rensa luften.

Pälsvård
Åter igen, finns möjligheten är det alltid bäst att ta hand om pälsvården utomhus. Det som kan vara bra att tänka på är att ha speciella kläder när man ska borsta kaninen, då de brukar lossna mycket hår från dem. Man kan också ha en handduk eller liknande i knät för att fånga upp det mesta av håret. Att tvätta händerna efteråt är också att rekommendera!
För att hålla pälsvården så minimal som möjligt kan det vara bra att hålla kaninen nerklippt, i alla fall under sommaren.

Du är viktigast!
Det viktigaste att tänka på är att det är långt ifrån alla pälsallergiker som klarar av att ha en kanin, och särskilt då en teddykanin som kräver regelbunden pälsvård. Och det är Du som ska sättas i första hand! Även om det kan vara svårt.

Annons:
[Nalle-]
9/22/12, 4:27 PM
#1

Ny artikel Glad

Benne
9/22/12, 4:38 PM
#2

Vad bra den var! Du fick fram mycket utan att behöva skriva en hel "bok" tycker jag och det är ett +! :)

Zakarias
9/22/12, 8:01 PM
#3

Väldigt bra! Har allergi, men mina bor ute och det går jättebra :)

/Zakarias

[Wera]
9/23/12, 1:42 PM
#4

Tummen upp Glad

[Nalle-]
9/23/12, 2:22 PM
#5

Tack hörrni! :)

Zakarias
9/23/12, 3:16 PM
#6

Ni får gärna ge mig något tips på vad jag ska skriva om :) (via PM kan ni skicka det)

/Zakarias

Annons:
Upp till toppen
Annons: